søndag den 11. december 2016

3. advent - et julet repost

3. søndag i advent er her, og jeg har fundet endnu en opskrift frem fra gemmerne. 

Jeg har lavet mange forskellige slags skum igennem tiden, og denne julede version var også et hit. Det har aldrig været særligt kønt med hjemmelavet skum, men smagen plejer aldrig at fejle. Kombinationen af kirsebær og kanel er fremme igen - men er man ikke til kanel kan man jo bare undlade det. 

Du skal bruge:

1 dl kirsebærsauce
Evt. lidt ekstra sukker
10 blade husblas
Flormelis (evt. blandet op med et drys kanel)
Håndmixer

Fremgangsmåde:


Læg husblas i blød i koldt vand og tag et indfast fad frem. Fyld bunden af fadet op med flormelis. Si kirsebærsovs og kog (evt med lidt sukker). Tag saucen af bluset. Når saucen er stoppet med at koge, krammes husblasen fri for vand og tilsættes blad for blad. Når det hele er rørt ud, findes håndmixeren frem. Massen piskes til en kraftig skum (tager ca. 10-12 minutter). Efterfølge skal massen bredes ud i det ildfastefad - det skal gå rimelig hurtigt, for massen størkner ret hurtigt. Massen drysset med et lag flormelis. Når massen er størknet, skæres den ud i passende stykker, som vendes i flormelis (som evt. er rørt op med et drys kanel).

Håber I nyder jeres søndag!

 - K

4 kommentarer:

  1. Så er det da bare med at komme i sving!...
    Rigtig god søndag i lige måde ❤️

    SvarSlet
  2. uh det ser lækkert ud :-) kh. Birgitte

    SvarSlet
  3. Jeg er ingen skumspiser, men det der frister 👍 det må jeg prøve at lave. Kh Rikke

    SvarSlet
  4. De er da så fine i den lyserøde farve og selvom jeg ikke har lavet skum før, så ser opskriften rimelig overkommelig ud! Måske et godt juleprojekt? ;)

    SvarSlet