lørdag den 11. maj 2013

'Snyde'snitter med solbær


Hvis du, som jeg ikke er tålmodig eller meget lidt vild med mørdej, kan du med fordel bruge denne opskrift, hvis du har lyst til noget sødt. Jeg valgte denne gang, at fylde snitterne med farfars hjemmelavede solbærmarmelade, men det kunne lige så godt være hindbærmarmelade, chokoladecreme, abrikoskompot eller noget helt andet. De tog mig sammenlagt 20 minutter at lave, så det er rimelige hurtigt overstået. 


Du skal bruge:

Mel - Nok til, at dejen har den rette konsistens.
2 tsk. Vanilje.
3 spsk. Olie.
1,5 dl Mælk.
1 tsk. Bagepulver.
3 spsk. Røresukker.
1 knips Salt.

Opskrift

Bland 2-3 dl mel, med sukker, vanilje, olie, salt og mælk.  
Dejen skal være smidig og til at rulle ud. 
Rul dejen meget tynd, og skær den ud i den form og størrelse som du ønsker. 
Bages ca. 7 minutter på middelvarme. 
Når kagerne er afkølede samles de med ønskede fyld og pyntes med det pynt, som du kan lide. 
Jeg valgte, at lave appelsinglasur og drysse med lidt kanel, for at give lidt modspil til den kraftige marmelade.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar